Pinarello Dogma F25 | Dura Ace Di2 2x12 DB PM 54 černá/oranžová

Kód: PI/FD/54/116/SHDADPM/PPDB
Více informací
Dostupné velikosti Jak vybrat?
43
46,5
50
51,5
53
54
55
56
57,5
59,5
62
Barva: černá/oranžová
421 350 Kč
Cena pro členy M1 klubu - 412 923 Kč Registrace

Dostupnost na dotaz

Vždy jsme vyčnívali z davu a vytvářeli kola, která jsou naprosto jedinečná, a to jak vzhledem, tak především výkonem. Převaha formy nad funkcí je neustálým zdrojem diskusí mezi našimi hlavními designéry a my věříme, že model DOGMA F dosahuje dokonalé kombinace obou těchto aspektů.

DOGMA se vyvíjí, mění svou kůži, aby vás ještě jednou překvapila. Toto nové vrstvení karbonových vláken jsme testovali na našich modelech X-Light a na kolech týmu Ineos Grenadiers. Toto nové vlákno má výjimečný tahový modul, který nám umožnil dosáhnout další úrovně výkonu boční tuhosti u nejnovější generace našeho modelu DOGMA F.

Spodní rámová trubka byla kompletně přepracována, aby se snížila její tloušťka, a tím se zlepšil čelní aerodynamický výkon rámu a aerodynamický odpor.

Technologie Trickle-down z modelu Hour Record, Nová spodní trubka DOGMA F je pootočena o 3,5° a vytváří tak tvar kýlu, který zlepšuje aerodynamický výkon v oblasti BB o 1,2 %.

Náš jedinečný tvar "nosu" hlavové trubky, který byl poprvé představen u modelu DOGMA F8 v roce 2014, se opět vyvíjí a zmenšuje objem a šířku nosní části o 8 mm s racionálnějším designem pro zlepšení čelního aerodynamického průniku.

Abychom mohli tolik zmenšit šířku hlavové trubky, museli jsme navrhnout inovativní eliptickou řídicí trubku a zcela nové hlavové složení s diferencovaným průměrem ložisek, širším dole a užším nahoře.

Nové kratší příčné osy. Šroub na pravé straně vidlice byl integrován do karbonu, čímž se eliminoval vnější otvor. Totéž bylo provedeno i na rámu s dodatečnou integrací výpadku zadní přehazovačky. Toto řešení zlepšuje design i aerodynamické vlastnosti rámu.

Nová štíhlejší konstrukce vidlice zlepšuje aerodynamiku, má 47mm sklon a byla testována s ohledem na zpětnou vazbu od profesionálních jezdců, aby zlepšila ovladatelnost a rychlost ve sjezdech.

Naše objímka sedlovky byla zmenšena a plně integrována do sedlové trubky rámu. Toto nové řešení snižuje hmotnost, zlepšuje design a zvyšuje čistotu systému omezením množství prachu a potu, které se mohou dostat do objímky.

Nový integrovaný kokpit Talon Ultra Fast je lehčí a aerodynamičtější. Je navržen s přirozenou polohou zkroucených páček, aby naši jezdci mohli bezpečně najít více aerodynamickou polohu.


 

Pinarello

Pinarello, italský výrobce špičkových jízdních kol, spojuje tradici, inovaci a eleganci. Je známý svými vítěznými koly v Tour de France a pro své technologické inovace, jako je revoluční systém rámového designu asymetrie. Pinarello nabízí širokou škálu kol pro profesionální závodníky i rekreační cyklisty, vždy s důrazem na výkon, komfort a estetiku.

Produkty Pinarello
Velikosti
Strpení prosím…